Zadnje Novice

Nadaljevanje prvenstva za člansko ekipo

Litijske članice so z rednim delom letošnje sezone zaključile. Zaključila so ga z zmago nad ekipo Velenja in porazom proti Krimu. Trenutno ekipa zaseda 6. mesto na lestvici  1. ženske rokometne lige.

Prvi del tekmovanja v letošnji 1. ženski rokometni ligi je potekal v dveh skupinah, modri in zeleni, po dvokrožnem sistemu “vsak z vsakim”. Vsaka od ekip je odigrala po 14 tekem. Nato so potekale kvalifikacije za uvrstitev iz zelene skupine v modro. Prvenstvo se nadaljuje z dvema tekmama četrtfinala v vsaki od skupin. Prvo uvrščena ekipa se bo pomerila z zadnje uvrščeno, druga s sedmo, tretja s šesto in četrta s peto uvrščeno ekipo. Boljša ekipa teh dveh tekem se bo uvrstila v ligo za prvaka, torej za končno razvrstitev od 1. do 4. mesta. Poražene ekipe teh četrtfinalnih dvobojev pa za razvrstitev od 5. do 8. mesta.

Za litijske rokometašice sledita dve tekmi četrtfinala za uvrstitev med prve 4 ekipe prvenstva. Naša ekipa se bo dvakrat pomerila s tretjo uvrščeno ekipo prvega dela prvenstva, ekipo ŽRK Z’ Dežele iz Celja.

Naše rokometašice se pod vodstvom trenerja Boštjana Kogovška pridno pripravljajo na četrtfinalni dvoboj. Prva tekma jih čaka že v soboto 11.3.2023.

Zato vas, dragi navijači, litijske rokometašice vljudno vabijo na ogled nadaljnjih tekem, katere so zelo pomembne za naš Litijski klub. Prva tekma kvalifikacij bo v domači športni dvorani, v soboto 11.3.2023 ob 19.00. Z vašo energijo, z vašim navijanjem in glasno spodbudo s tribun, bodite njihov osmi igralec na tekmi.