Zadnje Novice

Litijske rokometašice v državnih reprezentancah

Litijsko rokometno društvo deluje od leta 2005 in vseskozi zelo uspešno gradi dober sloves ženskega rokometa v Litiji ter v celotni Sloveniji. Že četrto leto zapored imamo člansko ekipo v 1. državni ligi, kar vsem mlajšim igralkam predstavlja cilj igranja v športni rokometni karieri. Z dobrim delom tako vodstva kot trenerjev se naše igralke razvijajo v dobre rokometašice.

Čeprav se pri mlajših ne osredotočamo na končno uvrstitev na lestvici, saj je v ospredju igra in njihov razvoj, smo ponosni, da naše mlajše selekcije zasedajo zelo spoštljiva mesta na državni ravni.

Da se trud in trdo delo poplača dokazujejo naše igralke, ki so članice državnih reprezentanc.

 

 

V tradicionalnem marčevskem tednu EHF so bile s strani selektorja Adžić Dragana, v izbrano vrsto ženske članske rokometne reprezentance na reprezentančno akcijo vpoklicane tudi tri igralke našega kluba, Blažka Hauptman, Manca Kogovšek in Špela Bajc. Tokratna reprezentančna akcija je bila pripravljalne narave, kjer so naše igralke dobile priložnost, da se dokažejo in upravičijo svoj vpoklic v reprezentanco. Po treh dneh treningov v ljubljanskih Stožicah so odpotovale na Slovaško, kjer so odigrale dve tekmi z domačo reprezentanco. Na drugi tekmi so tudi naše igralke dobile priložnost in tako prvič zaigrale v dresu s slovenskim grbom. Blažka Hauptman je na tekmi dosegla tudi svoj prvi gol za Slovenijo.

 

 

Poleg članskih reprezentantk smo ponosni tudi na vpoklic naših igralk v vse mlajše reprezentančne selekcije. Na pripravah mladinske reprezentance, ki je treninge opravljala na Rogli, dve tekmi s Hrvaško pa odigrala v Poreču, sta bili Tinkara Kogovšek in Saša Posega. Kadetska izbrana vrsta, katere članici sta bili tudi Lana Petek in Lucija Rozina, je tokratne priprave opravila v Ormožu. Na preglednem treningu mlajših kadetinj pa sta sodelovali Ajla Mehulić in Žana Zupančič.