Zadnje Novice

Rokometni tabor

Tudi letos je po koncu rokometne sezone v sodelovanju z RD Herz Šmartno potekal rokometni tabor v Pacugu. 42 otrok in 7 mentorjev je v času od 28.6. do 2.7. bivalo v otroškem letovišču Pacug.

Prvi dan so otroci bili razdeljeni v 4 ekipe mlajših udeležencev, ter 3 ekipe starejših udeležencev. Vsaka ekipa si je izbrala ime ter izdelala svoj logotip.

Drugi dan je bil dopoldan namenjen rokometnemu treningu, kjer so otroci obnovili svoje znanje rokometa, ki so se ga naučili skozi leto. Ponovljeno znanje so nato pokazali skozi igro rokometa, saj je bil med ekipami odigran turnir, ki se je potekal skozi cel tabor. Večer drugega dneva se je končal s tombolo.

V dopoldnevu tretjega dne je sledilo nadaljevanje rokometnega turnirja. Po kosilu je bil organiziran kratek turnir namiznega tenisa na katerem je sodelovalo 16 otrok. Popoldan pa je potekala tradicionalna rokometna tekma med mentorji in ekipo otrok. Zvečer smo si na prostem ogledali slovenski mladinski film.

Predzadnji dan se je začel z dežjem, zato smo si dopoldan ogledali še en slovenski mladinski film. Nato sta pred kosilom bili odigrani nogometni tekmi med mentorji in starejšimi udeleženci, ter mentorji in mlajšimi udeleženci. Popoldan pa so se odigrale še zadnje tekme rokometnega turnirja. Zvečer je na žalost sledil zaključni večer z razglasitvijo nagrad za najboljše posameznike in skupine, ter manjši srečelov.

Seveda so se skozi celoten tabor otroci tako dopoldne kot popoldne zabavali tudi v morju.

Štirim zabavnim in športno polnim dnevom je sledila nedelja, in otroci so zadnje jutro namenili pospravljanju ter pakiranju preden je bil čas odhoda domov. V Šmartno smo z lepimi spomini prišli v opoldanskih urah..