Zadnje Novice

Zgodovinska zmaga v EHF European Cup

Članske ekipa je z zmago proti ŽRK Velenje odločno vstopila v letošnjo sezono. Poleg igranja tekem v družbi najboljših slovenskih rokometnih klubov, v 1. a državni rokometni ligi je ekipa prvič v zgodovini zaigrala tudi v evropskem pokalu EHF European Cup. Prvo tekmo evropskega pokala so odigrale v črnogorski Podgorici, a so bile tam domačinke iz ORK Rudar boljše. Poraz jih ni potrl, naše punce so se dobro pripravile na domačo povratno tekmo.

V soboto 30.9.2023 je bil v Litiji pravi rokometni praznik. Obiskovalci so ustvarili pravo navijaško vzdušje. Pestro je bilo dogajanje že pred začetkom tekme. Najmlajši so bili veseli risanja na obraz in »sladkanja« s kokicami. Nagradna igra med polčasom pa je razveselila navijače. Izžrebanci so domov odnesli nagrada naših sponzorjev: družabne igre Scrabble (Mattel), Babyliss fen, Babyliss oblikovalec las, Happymsile kupone za obisk maskote in glavno nagrado Ariette pizza pekač.

Zanimiva izkušnja »velike« tekme je bila tudi za naša najmlajše rokometašice in mini rokometaše. Skupaj z mini rokometašicami in mini rokometaši Šmarskega društva so namreč pospremili igralke domače in gostujoče ekipe na igrišče.

Polne tribune navijačev v litijski športni dvorani so domačim rokometašicam pomagale do zgodovinske evropske zmage. Z rezultatom 28:25 so premagale ekipo ORK Rudar.

Tekmo si je v živo ogledal tudi župan Občine Litija, g. Franci Rokavec in poseben gost evropske rokometne zveze, podpredsednik EHF g. Predrag Boškovič.

Skupaj smo dokazali, da je rokomet gledljiv in zanimiv šport tudi v Litiji. Hvala vsem navijačem in podpornikom litijskega rokometa. Tako podporo s tribun si vse naše punce želijo tudi v nadaljevanju sezone.